Iva Kubelková, Natálie Jirásková, Jan Punčochář, Eva Spekhorstová
Datum a místo neveřejného natáčení: Divadlo Archa, Praha, úterý 11.05.2021 od 19:30 hod.
Autor znělky: Adam Kraus Hlavní kameraman: Martin Benoni Režie: Jiří Chlumský
Kategorie: Sezóna 2021, (neveřejná natáčení), Blog SJK, Divadlo Archa, Praha
Matka s dcerou ve šťastné konstelaci, poezie gastronomických orgií a světové jazyky v barevných obrazcích
V tomto dílu Show Jana Krause se představí modelka a moderátorka Iva Kubelková s dcerou Natálií, šéfkuchař Jan Punčochář a mladičká polyglotka Eva Spekhorstová.
Jedna půvabnější než druhá, dalo by se říct o našich dnešních prvních hostech, modelce, herečce, zpěvačce a moderátorce Ivě Kubelkové a její šestnáctileté dceři, začínající modelce Natálii. Maminka Iva se dnes věnuje především moderování a nově také hudbě, ale všichni si ji dobře pamatujeme také jako první ViceMiss roku 1996 a několikanásobnou držitelku titulu o nejkrásnější ňadra. Krom toho je Iva vášnivá řidička a o autech něco ví. „Bydlíme za Litoměřicemi, tam, kde začíná České středohoří, takže toho dost najezdím,“ říká Iva, která často dojíždí do Prahy, a její dcera Natálie potvrzuje: „Maminka je výborný řidič, nezažila jsem nikoho, kdo by parkoval líp než ona.“ Přestože Natálie začíná sklízet na módních molech úspěchy, o tom, zda by se chtěla jednou věnovat naplno jen modelingu, není zcela přesvědčená. „Nevím, jestli je to cesta, kterou chci jít,“ uvažuje nahlas, „jsem ráda za jakoukoli příležitost, ale jsem teď spíš studentka než modelka, studuju jazykové gymnázium.“ Aktuálně samozřejmě distančně s velkou podporou právě maminky, která je podle jejích slov ve většině věcí „dost v pohodě“. Iva se ovšem stihla věnovat nejen svým dcerám na distanční výuce, ale také vlastní tvorbě, a tak loni natočila ve spolupráci s kytaristou Michalem Pavlíčkem svoji vlastní desku. „Zpívala jsem už dříve, ale pak jsem si řekla, že taková deska by byla hezká,“ vypráví s úsměvem Iva, „a on mi napsal komplet celou muziku. Mám z toho opravdu velikou radost. Ale jen co jsme desku vydali, spadla na podzim klec, takže deska je venku, ale není, komu ji hrát.“ Kvůli panující situaci jí také odpadlo moderování společenských akcí, které tedy částečně nahradilo moderování několika on-line konferencí, za což sice byla ráda, zároveň to však bylo nezvykle náročné. „Stála jsem ve studiu s několika lidmi a spojovali jsme se s lidmi, kteří vstupovali do vysílání se sluchátky na hlavě, což vypadalo jako by je vzali svým dětem z playstationu,“ směje se s tím, že komplikované bylo i to, že při přenosu dochází ke zpoždění a že mluvit může vždy jen jeden.
O tom, jak se v dnešní době vede restauratérům, nás přijde zpravit šéfkuchař a spolumajitelem jedné z nejvyhledávanějších pražských restaurací, Jan Punčochář. „Vaření, to je to podstatné, co mě baví,“ říká kuchař, jehož tvář je známá i z různých televizních pořadů o vaření, z rozhlasu, novin a časopisů či sociálních sítí. Svoji vlastní restauraci si otevřel před dvěma lety. „A z toho jsme měli rok zavřeno,“ dodává. „Už čtyřikrát jsme otvírali a třikrát zavírali.“ Ani to ho však neodradilo, neboť vaření podle svých slov miluje. „Já, když ráno vstanu, jako první myslím na to, co budu vařit. A pokaždé mám chuť na něco jiného, někdy je to Asie, jindy řízek nebo gulášová polévka.“ A tak není divu, že mu to nedalo, aby také nepřinesl něco na ochutnávku k Janu Krausovi. „Je tam kuře plněné telecí klobásou s hříbky, pečený lilek a jako příloha buchty naplněné tvarohem a kachními játry foie gras a celé je to zalité rumem, rozinkami, cukrem a máslem. A ještě je u toho hříbková omáčka,“ popisuje delikatesu, kterou začne vzápětí láskyplně servírovat, doprovázeje to slovy: „Já jsem úplný blázen, a ani sám nevím, proč mě to tak baví.“ Přesto by se prý svému hostiteli snažil vymluvit nápad založit si vlastní restauraci. Každopádně předtím, než si ji otevřel on sám, musel promyslet koncept a vybrat dobrý personál. Navíc je přesvědčený o tom, že dobrý kuchař by měl mít do jisté míry talent. „Není to jen o tom, že ráno přijdete do kuchyně a děláte jen guláš, což se časem rutinně naučíte, ale potřebujete mít i patro, musí vám to chutnat,“ myslí si uznávaný šéfkuchař, který si ale dokáže pochutnat i na obyčejné dobré housce nebo na uzrálém sýru po datu spotřeby. „Člověk si musí dát občas nějakou prasárnu,“ připouští a přiznává, že on sám si dnes pochutnal u okýnka na kebabu. Jak ale uslyšíme dál, není kebab zdaleka jediná prasárna, kterou si Jan Punčochář občas s gustem dopřeje.
Pokud by platilo rčení o tom, kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem, přisedlo by na červenou pohovku rázem sedmnáct lidí – právě tolik cizích řečí totiž ovládá poslední dnešní host, studentka Eva Spekhorstová. „Ani sama nevím, jak k tomu došlo. Začala jsem španělštinou a pak se to najednou rozjelo,“ říká mladičká polyglotka, která prý vnímá jazyky jako barevné obrazce. „Já se podle těch barev rozhoduji, jaký jazyk se naučím.“ Několik jazyků, například italštinu, norštinu, indonéštinu nebo korejštinu se naučila kvůli kamarádkám. Zpočátku se jí prý jazyky pletly, takže když se začala učit italsky, okamžitě zapomněla španělštinu. Ale brzy se do ní dostala zpět. „Taky se mi pletla turečtina s korejštinou, protože mi přijde, že mají podobný gramatický systém,“ vysvětluje nadaná studentka, jejíž tatínek je Holanďan, ale mluví s ním prý německy. „Já bych byla schopná studovat jazyky celý den a celou noc,“ přiznává s neskrývaným nadšením a dodává, že po ukončení gymnázia by ráda studovala lingvistiku a archeologii. Který jazyk je její nejoblíbenější? Který jí připadá nejlehčí? A jak vnímá češtinu v kontextu jiných jazyků? To a mnohem více se dozvíte v tomto dílu SJK!
– vězte, že… –
Repríza středeční televizní premiéry je odvysílána hned ve čtvrtek dopoledne na TV Prima.
—
Reprízy napříč sezónami pak můžete sledovat nejen po každé středeční premiéře, ale každé úterý večer také na Prima COOL.
…
ON-LINE PREMIÉRA JE (nově) VŽDY O PŮLNOCI ZE ČTVRTKA NA PÁTEK.
Zúčastněte se natáčení!
Od pondělí 18. prosince t.r. vč. bude naší domovskou scénou Divadlo Bez zábradlí!
Poloha: Mapy Google = Plus Code: 3CJC+XQ Praha
Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji na portálech GoOut.net a Ticketportal.cz, přičemž každý z těchto distributorů nabízí vstupenky pro jiný segment v hledišti.
Rezervace vstupenek není možná na žádný termín veřejného natáčení Show Jana Krause!
Pokladna Divadla Archa má pro veřejnost otevřeno Po – Pá 10.00 – 16.00 a vždy 2 hodiny před začátkem natáčení.
Pokladna Divadla Bez zábradlí má pro veřejnost otevřeno Po – Pá 15:00 – 19:00, víkendy a svátky hodinu před představením.
Podmínky účasti na veřejném natáčení v době pandemie covid-19
Kategorie: Sezóna 2021, (neveřejná natáčení), Blog SJK, Divadlo Archa, Praha