Marek Pavala
kuchař
vystudovaný fotograf, duchovní otec outdoorové školy vaření Camp Fuego

Vystudoval fotku, ale vždy ho víc zajímalo vaření. To ho dovedlo až do kuchařské televizní show, kde byl za rebela. Jak díky svému temperamentu, tak netradičnímu přístupu v kuchyni. Ale to se stalo už před lety. Dnes je Marek Pavala vyhledáván především jako ten, co vymyslel kočovnou školu vaření Camp Fuego, do níž se každé léto sjíždějí na kurzy zájemci z celé republiky a učí se připravovat jídla výhradně na ohni.
„Nebaví mě být zavřený v kuchyni celý den a hákovat. Chci být venku, pokud možno v přírodě. Dobře jíst a pít. A ideální stav je, když můžu lidem předávat zkušenosti s vařením venku na ohni, kdy se dají využívat netradiční techniky vedoucí k úžasným výsledkům. Je docela cool si uvědomit, že umíme na ohni naučit kohokoliv udělat jídla lepší než ve většině restaurací. Buřtům odzvonilo. Ale jak to říkám, tak bych si jeden dal,“ představuje svůj koncept Marek.
TV premiéra 3. 11. 2021